Taak 2: Blogs

Taak 2: Blogs

poppydeyes.com


Layout

De website is heel clean, strak en overzichtelijk. Er wordt bijna alleen gebruik gemaakt van foto’s. De foto's worden erg goed gebruikt, je kunt vrijwel gelijk al zien waar het artikel over gaat. Als je met je muis over de foto heen gaat, komt de titel tevoorschijn en tot welk onderwerp het behoort. 

De opmaak is simpel en compact, wat ik erg aantrekkelijk vind. Simpel en compact kan ook saai betekenen, maar dat vind ik absoluut niet. Door het gebruik van de foto's is de website ook speels en levendig. 

Je vindt er 3 topics: featured, instagram en recent. Doordat de informatie op de homepage zo beperkt is (in positieve zin), kun je makkelijk in een oogopslag zien waar het over gaat.

Klein minpuntje vind ik wel dat er geen home button in het menu te vinden is en ook geen back-to-top button. Het logo, met link naar de homepage, staat alleen bovenaan de pagina en scrolt niet mee. Zo heb je niet de mogelijkheid om snel terug te gaan naar de homepage, waar ik toch eigenlijk wel vaak gebruik van maak. Naar boven scrollen is te veel moeite 😉

Het menu is ook weer compact en overzichtelijk. Bovenaan vind je ook gelijk haar social media links terug. Wat ik heel goed vind, is dat ze de “about me” en “contact me” gescheiden heeft. Het menu bovenaan is echt voor de bezoeker, waar je makkelijk naar onderwerpen kunt en naar artikels kunt zoeken. Als je meer over haar wilt weten of haar wilt contacteren, dan vind je dat onderaan de pagina.

Artikels

Elke woensdag en zondag om 17.00 uur komt er een nieuw artikel online. De stijl hangt af van het type artikel, maar over het algemeen wordt er veel gebruik gemaakt van grote foto's. De foto's zijn naar mijn mening van perfecte grootte. Ze zijn niet zo groot, dat je moet scrollen om de complete foto te zien. Ze zijn perfect schermvullend, waardoor je in een oogopslag kan zien wat er op de foto staat. De foto's zijn ook altijd scherp en erg gedetailleerd.

Poppy is vaak te zien in de vlogs van haar broer, Alfie Deyes a.k.a. PointlessBlog. Hoe zij praat en overkomt in die vlogs, zo communiceert zij ook op haar blog. Ik denk dat ik daaruit kan opmaken dat ze trouw blijft aan haar persoonlijkheid en zich online niet anders voordoet dan dat ze echt is.

Inhoud

Er zijn 3 thema's waar over wordt geschreven: eten, lifestyle & reizen.
Ze plaatst recepten, reisverslagen, artikels van haar ootd's (outfit of the day), productreviews, etc. Je hebt een goede variatie aan artikels. Als het op een gesponsord artikel gaat, dan vermeld ze dat ook. 

Social media

Poppy is actief op Instagram en Twitter.

Instagram: Er wordt elke dag een foto geplaatst, dus daar wordt erg goed gebruik van gemaakt. De foto's variëren van foto's van haarzelf, haar vrienden & familie tot foto's van eten & drinken, hotspots die ze heeft bezocht, bloemen, etc. De foto's zijn erg levendig en vrolijk. 

Twitter: Op twitter wordt er bijna dagelijks een tweet geplaatst. De tweets verschillen heel erg van inhoud. De ene keer tweet ze een foto, dan weer dat er een nieuw artikel op haar blog staat en dan weer over de alledaagse moeilijkheden in het leven, zoals schoonmaken en andere volwassen zaken. 

 

 


endlessweekend.nl


Endlessweekend is de blog van de zusjes Tara en Larissa Verbon. Met hun blog willen ze hun lezers een relax-plekje geven op het internet en willen ze hen het gevoel geven dat het weekend nooit eindigt. 

Layout

Ik vind de stijl van de website heel mooi. Het is erg strak met het zwart en wit, maar door de foto’s en door het roze uit het logo terug te laten komen, is het ook speels. 

Ik vind de website wel een beetje rommelig. Op de homepage staan veel elementen met zowel tekst als foto's en dat maakt het geheel te druk en onoverzichtelijk. De sidebar komt ook terug bij de artikels. Alles is daardoor heel erg links uitgelijnd en de ruimte die ze nog kunnen gebruiken is beperkter. Ik vind dat persoonlijk minder mooi. 

 Ze maken gebruik van zowel foto’s als tekst.  Je kunt al het eerste stukje tekst van het artikel lezen. Ik vind zo'n stukje wel interessant, want je kan gelijk lezen waar het artikel over gaat. Met de manier waarop de website is ingedeeld, maakt dat stukje tekst de website wel rommeliger. Wat daarbij ook niet meehelpt is dat er veel advertenties op de website staan, al verschilt dat wel van tijd tot tijd.
De ene keer staan er geen of nauwelijks advertenties en de andere keer weer wel. 

Het menu is heel overzichtelijk en er zijn niet teveel submenu's. Je vind er ook gelijk meer informatie over de blogsters en de links naar hun social media accounts.  Je kunt snel terug naar de homepage via de home button en je kunt snel terug naar boven door de back-to-top button. Daar ben ik groot fan van. 🙂 Onderaan kun je nog zoeken door een categorie te kiezen of je kunt een maand uit het archief kiezen. 

Artikels

Elke dag wordt er een nieuw artikel gepost. De content kan een volwaardig artikel zijn of een artikel dat linkt naar een video op hun YouTube-kanaal. De stijl hangt af van het onderwerp van het artikel. Het ene artikel bestaat uit veel foto's, het andere weer uit veel tekst. 
Ik vind de variatie daarin heel goed en ook dat ze hun YouTube kanaal actief gebruiken op hun blog. De twee zijn echt met elkaar verweven.

In hun artikels reviewen ze ook vaak producten of maken gebruik van producten, maar er wordt eigenlijk niet aangegeven of het gesponsord is of niet. 

Social media

Tara en Larissa zijn actief op Facebook, Instagram, Snapchat en natuurlijk YouTube. Ze hebben niet overal een account apart voor hun blog, maar gebruiken veel hun eigen accounts om hun content te promoten.

Facebook: Hier hebben ze een account speciaal voor hun blog. 

Twitter: Alleen het account van Larissa wordt vermeld op de site, ze hebben geen algemeen account specifiek voor de blog.
Tara heeft ook wel een Twitter account, maar dat wordt niet vermeld. Er wordt elke dag op beide accounts wel iets getwitterd over wat ze meemaken of dingen die gerelateerd zijn aan hun blog. 

Instagram: Op Instagram hebben ze beiden hun eigen account en geen gezamenlijk account voor de blog zelf. De link op de website is alleen naar het account van Tara.  Ik denk dat Instagram wel het meest gebruikt wordt, ze posten dagelijks en soms meerdere keren per dag wel een foto. 

Snapchat: Ze hebben recentelijk hun naam veranderd van "Kittehscupcakes" naar Endlessweekend, maar de naam van hun snapchat hebben ze nog niet veranderd. Ze hebben wel allebei een eigen account aangemaakt, maar snappen ook af en toe nog onder hun kittehscupcakes-naam.  Ze posten niet regelmatig, soms dagen niet en dan weer eens een dag wel. 

Youtube: Elke woensdag en zondag komt er een video online. Het onderwerp verschilt keer op keer weer, van productreviews, DIY's tot shoplogs en make-up tips. Het aanbod is heel gevarieerd.

 

 

 

 

 

Like & deel!
Facebook
Twitter
Google+
http://shannonkoelewijn.be/2017/02/06/taak-2-blogs/
RSS